Rundveehouderij

Nieuws 338 x bekeken

'Meer marktmacht melkveehouders nodig'

Purmerend – De marktmacht van melkveehouders moet worden verbeterd. Dat zegt Sieta van Keimpema, voorzitter van de Dutch Dairymen Board (DDB).

In het volgende DDB-magazine komt de organisatie met een overzicht van de bundelingsgraad van de schakels in zuivelketens op de wereldmarkt. Volgens Van Keimpema zijn alle schakels, behalve de producenten, het percentage van 3,5 procent van het marktaandeel al ver te boven.

Producentenorganisaties mogen in de huidige politiek voorstellen maximaal 3,5 procent van de hele EU-melkproductie vertegenwoordigen, of 33 procent van de nationale productie.Van Keimpema spreekt van een naïef voorstel. Ook het feit dat in de nieuwe Europese voorstellen coöperaties worden uitgesloten draagt volgens haar niet bij aan een transparante markt.

Of registreer je om te kunnen reageren.