Rundveehouderij

Nieuws

Maersk slaat belangrijke haven Fonterra over

New Plymouth – De containerschepen van de Deense rederij Maersk leggen niet langer aan in Port Taranaki, gelegen bij New Plymouth in Nieuw-Zeeland. Dat meldt de Taranaki Daily News. Fonterra laat weten verbaasd te zijn.

Volgens Maersk is het aantal containers dat vanuit Port Taranaki wordt vervoerd dusdanig afgenomen, dat het niet langer uit kan om in de havenstad aan te meren. Ingewijden melden dat Maersk een aanzienlijk deel van het transport voor Fonterra is kwijtgeraakt aan concurrenten. Een woordvoeder van Maersk spreekt dit echter tegen. Het besluit zou niet op basis van het transport voor één onderneming zijn genomen.

Afgelopen jaar werden er 14.297 standaardcontainers via de haven geëxporteerd. Ruim 40 procent van de containers bevatte zuivelproducten, voornamelijk afkomstig van Fonterra.

Of registreer je om te kunnen reageren.