Rundveehouderij

Nieuws 249 x bekeken 6 reacties

Luxemburg pleit voor zachte landing afschaffen melkquotum

Brussel – De Luxemburgse Europarlementariër Astrid Lulling wil een zachte landing voor melkveehouders, nu het melkquotum wordt afgeschaft. Dat zei ze tijdens een bijeenkomst over de toekomst van het gemeenschappelijk landbouwbeleid (GLB) in Brussel.

 ”Nu weet ik dat de meeste landen het melkquotum niet volmelken, maar Luxemburg wel. Afgesproken is dat er voor deze melkveehouders een zachte landing zou komen. Hiervoor moeten we de superheffing geleidelijk afschaffen, om op het moment van afschaffing van het melkquotum in 2015 op 0 procent superheffing te zitten”, zegt Lulling.

Nederland pleit eveneens voor een zachte landing voor de melkveehouders, als het quotum wordt afgeschaft. Nederland, Denemarken, Oostenrijk en Luxemburg zijn de vier landen in de EU waarin het melkquotum wordt overschreden. In andere landen wordt het productieplafond niet bereikt, waardoor het ook geen probleem is als het plafond wordt afgeschaft.

Foto

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Tonnie

  Eindelijk wordt men wakker, ieder jaar 25 % van het superheffingsbedrag af zodat men in 2015 op 0 % zit!!! Werk er maar aan!!! Zodat het melkgeld niet langer op de verkeerde plek(makelaars en banken) beland. Zo kun pas echt een buffer opbouwen voor mindere tijden.

 • no-profile-image

  4 landen voor, en de rest tegen : gaat dus niet lukken ( gelukkig maar )

 • no-profile-image

  Beste Paul135 . Zou jij mij willen vertellen waarom jij tegen een zachte landing bent .

 • no-profile-image

  nou Stee, de europese markt overvoeren met nederlandse melk is niet echt goed voor de prijsvorming.....het evenwicht is toch al zo wankel.

 • no-profile-image

  Beste paul135,het is juist dat het evenwicht wankel is, maar dat betreft niet enkel de Europese markt maar juist ook de wereld markt.Voor Nederlandse ondernemers die al geanticipeert (geinvesteert) hebben op de afschaffing van het quotum en nog niet over voldoende quotum beschikken zou financieel gezien heel welkom zijn als de superheffing tot 2015 ieder jaar met 25% naar beneden gaat.

 • no-profile-image

  Gerton

  Een zeer goed plan. Legt een plafond in de lease en daarmee ook de koopprijzen. Hiermee wordt de markt echt niet overvoerd. Europa produceerde bij de invoering van het quotum 50 % van de wereldmarkt, nu nog maar 25% De rest is allemaal overgenomen door landen buiten de EU. De (eventuele) toename in de EU heeft dus maar een kleine invloed op de totale productie.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.