Rundveehouderij

Nieuws 339 x bekeken

Losgebroken koeien houden Helenaveen bezig

Helenaveen - Een groep losgebroken koeien heeft maandagavond en dinsdagochtend de politie, Rijkswaterstaat, de eigenaar en inwoners van Helenaveen (Noord-Brabant) veel werk bezorgd.

De politie heeft dat gemeld. De koeien en een paard ontsnapten maandagavond uit een weiland en liepen door diverse tuinen. De veronderstelling dat om half 11 alle dieren waren gevangen, bleek na middernacht onterecht. Er liepen nog twee koeien op de A67. De snelweg werd afgezet en de koeien gevangen. In de vroege ochtend bleek in het centrum van Helenaveen nog een koe rond te zwerven. In de paniek liep de koe de eigenaar, een fietsster en een politieauto omver. Met moeite werd hij gevangen.

De koeien bleven ongedeerd. De fietsster en eigenaar werden door ambulancepersoneel onderzocht maar hoefden niet naar het ziekenhuis.

Of registreer je om te kunnen reageren.