Rundveehouderij

Nieuws

Juni 2011 kende kalme handel in melkquotum

Zoetermeer – In vergelijking met juni 2010 was de vorige maand een rustige periode voor de handel in melkquotum.Het aantal transacties met overdracht van quotum zonder grond (‘koopmelk’) kwam uit op 221, tegen 336 vorig jaar. De verhandelde hoeveelheid bedroeg bijna 10,9 miljoen kilo, dat was vorig jaar nog 15,9 miljoen kilo. Per transactie is in juni 49.000 kilo overgedragen.

Tijdelijke overdracht (‘leasing’) is in juni veel minder gedaan dan in juni 2010. In totaal is iets meer dan 8 miljoen kilo verleased, tegen 11,7 miljoen kilo vorig jaar.

In het huidige melkseizoen is toch nog een fractie meer melkquotum verleased ten opzichte van seizoen 2010/’11. Dat komt doordat er in april en mei voor deze vorm van overdracht al erg veel belangstelling is geweest.

Of registreer je om te kunnen reageren.