Rundveehouderij

Nieuws 182 x bekeken

'Houd melkproductie laag om een betere melkprijs te krijgen'

Londen – ‘’Melkveehouders in Groot-Brittannië maar ook elders in Europa moeten niet tegemoet komen aan de roep naar meer melk maar de melkproductie juist laag houden totdat de zuivelbedrijven en supermarkten eindelijk eens een aanvaardbare melkprijs gaan betalen.’’

Dat stelt David Handley, voorman van de Britse boerengroep Farmers for Action. Handley reageert daarmee op een oproep van bestuursvoorzitter Sir Henry van der Heyden van Fonterra die recent tijdens een bezoek aan Noord-Ierland opriep om meer melk te produceren om aan de groeiende vraag in de wereld te kunnen voldoen. ‘’Natuurlijk is meer melk nodig voor die wereldvraag, maar we moeten op dit moment eerder de productie consolideren dan opvoeren,’’ denkt Handley.

‘’Eerst moeten we een houdbare prijs voor onze melk krijgen, zolang de afnemers dat niet gaan inzien zouden we de melkvoorziening juist beperkt moeten houden. Het zou hen en ook de regeringen goed uitkomen als we vooruit lopend op die vraag meer melk leveren maar daar bereiken we zelf niets mee.’’

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.