Rundveehouderij

Nieuws 488 x bekeken

Hogere melkaanvoer maar lager vetpercentage

Amersfoort – De melkaanvoer van FrieslandCampina ligt tot en met juni 0,05 procent boven het niveau van vorig jaar. Inclusief vetcorrectie ligt de aanvoer echter 0,36 procent lager dan vorig jaar. Dit blijkt uit aanvoergegevens van het bedrijf.

Het gemiddelde vetpercentage in de aangevoerde melk ligt tot en met juni op 4,320 procent. Dat is lager dan in dezelfde periode vorig jaar (4,347 procent). Wel ligt zowel het gemiddelde vet als eiwitgehalte in de melk, geleverd in de laatste weken, op een hoger niveau dan in dezelfde weken vorig jaar.

In de eerste drie maanden van het huidige melkjaar heeft FrieslandCampina 25,55 procent van het quotum volgemolken. Dat is iets minder dan vorig jaar toen in de eerste drie maanden 25,89 procent van het quotum was volgemolken.

Of registreer je om te kunnen reageren.