Rundveehouderij

Nieuws

Hochwald investeert in fabriek Bolsward

Bolsward – Zuivelbedrijf Hochwald gaat zijn vestiging in het Friese Bolsward uitbreiden. Vanaf 2006 is er voor zo’n 11 miljoen euro in de fabriek geïnvesteerd. Hochwald investeert de komende drie jaar ongeveer 100 miljoen euro in de totale onderneming.

In de op export georiënteerde fabriek worden naast gecondenseerde melk en melkdranken in blik ook de blikken zelf geproduceerd. Onder andere deze blikproductie wordt flink uitgebreid. De blikken worden niet alleen in Bolsward gebruikt, maar gaan ook naar zusterbedrijven in Thalfang en Weiding in Duitsland.

De melkverwerking in Bolsward is in de eerste zes maanden van 2011 met ongeveer 12 procent gestegen. De Hochwald Bolsward producten worden voor bijna 100 procent in de EU en derde landen afgezet.

Of registreer je om te kunnen reageren.