Rundveehouderij

Nieuws 171 x bekeken 1 reactie

Helft Deense melkveehouderij mikt op grotere productie

Aarhus - Een groot deel, circa de helft van het aantal ondernemers, van de Deense melkveehouderij is van plan om dit jaar en/of in 2012 de melkproductie op te krikken.

Dat constateert het bedrijfsdadviescentrum van sectororganisatie LF aan de hand van een peiling van de economische verwachtingen in de landbouw. Circa een kwart van de melkveehouders stelt dat het in verband met de productiegroei ook zal gaan investeren in het bedrijf. De economische verwachtingen in de melksector zijn daarmee beter dan in de varkenshouderij en akkerbouw, waar 20 procent van de ondernemers dit jaar en volgend jaar denkt te gaan investeren.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Piet Slingerland

    De Melkveehouderij heeft over het algemeen hogere verwachtingen dan de rest van de agrarische sector. Het gaat op dit moment ook redelijk tot zeer goed. Of dat zo blijft kan toch niemand garanderen (?). Maar goed als de bank mee wil doen of genoeg eigen kapitaal voorhanden is, WHY NOT ???...

Of registreer je om te kunnen reageren.