Rundveehouderij

Nieuws 263 x bekeken

Groenvoederdrogerijen zien aanvoer dalen

Woudsend – De meeste Nederlandse Groenvoederdrogerijen hebben hun aanvoer zien dalen ten opzichte van vorig jaar. Dat blijkt uit een overzicht van de Vereniging van Nederlandse Groenvoederdrogerijen (VNG).

Alleen de drogerijen in Ruinerwold en Kortgene liggen qua productie boven het niveau van vorig jaar. De totale productie per 30 juni 2011 komt uit op 34.665.962 kilo. In 2010 stond de productiehoeveelheid in dezelfde periode op 36.547.008 kilo.

Vooral in juni hebben de drogerijen in het Noorden hinder ondervonden van het weer. ”Door regen kon er in de laatste twee weken van juni moeilijk worden geoogst”, zegt VNG-voorzitter Eiko Jan Duursema. De laatste tien dagen zien de drogerijen de grasaanvoer stijgen. ”Het gras groeit nu enorm goed”, aldus Duursema.

Hoewel de drogerijen dit jaar goed van start gingen, is de productie nu bij de meeste drogerijen onder het niveau van vorig jaar gezakt. Duursema wijt de voorspoedige start van het seizoen vooral aan een productieverschuiving. Vooral de luzerne-aanvoer kwam vroeg op gang.

Of registreer je om te kunnen reageren.