Rundveehouderij

Nieuws

Goede vooruitzichten voor Britse yoghurtmarkt

Londen – De yoghurtverkopen in Groot-Brittannië kunnen de komende vijf jaar met nog eens 18 procent toenemen.

De omzet in deze markt komt daarmee in 2016 uit rond de 2,35 miljard euro. Die groei volgt dan op een toename met meer dan 20 procent in de afgelopen vijf jaar.

Dat stelt onderzoeksbureau Mintel in een marktanalyse. Volgens Mintel is de groei vooral te danken aan de toenemende vraag naar gezonde voedingsproducten die toch lekker zijn. Twee op de drie volwassenen melden ook dat ze meer yoghurt zijn gaan kopen als vervanging van bijvoorbeeld chocolade of koekjes.

De belangrijkste merken zijn Danone’s Activia en Muller Corner. Samen hebben die producten een derde van de markt voor ’met een lepel eetbare yoghurts’ in handen. Muller Dairy UK wil ook op de toenemende vraag inspelen met een nieuwe fabriek in Market Drayton waarvoor het inmiddels de benodigde vergunningen heeft aangevraagd. De Duitse fabrikant verwerkt in haar bestaande Britse fabriek op dit moment 215 miljoen liter melk per jaar die hoofdzakelijk wordt aangeleverd door 150 melkveehouders in de directe omgeving. Verder heeft ook Dairy Crest onlangs laten weten actief te willen worden op de yoghurtmarkt. Dairy Crest heeft eerder een joint-venture met het Franse Yoplait ontbonden maar zoekt nu weer naar een partner of, als dat niet lukt, een lokatie voor een eigen yoghurtfabriek.

Of registreer je om te kunnen reageren.