Rundveehouderij

Nieuws 174 x bekeken

Glanbia verwacht goede halfjaarcijfers

Kilkenny – Het Ierse zuivelbedrijf Glanbia verwacht de eerste helft van dit jaar met een goed financieel resultaat af te sluiten. Het bedrijf is gegroeid in alle marktsegmenten waar het actief is, meldt het concern.

Alleen in de VS loopt het minder. Glanbia heeft daar minder kaas verkocht dan in de eerste helft van vorig jaar omdat er een tekort aan melk is.

De wereldmarkt voor zuivelproducten ontwikkelt zich positief en Glanbia heeft meer omzet weten te realiseren. Het concern maakt hier nog geen concrete cijfers over bekend. Wel heeft de reorganisatie van de divisie Consumentenproducten geleid tot een extra kostenpost van 8 miljoen euro in de eerste helft van dit jaar.

Over heel 2011 verwacht Glanbia een omzetgroei van 11 tot 13 procent. Op 24 augustus maakt het bedrijf de halfjaarresultaten bekend.

Of registreer je om te kunnen reageren.