Rundveehouderij

Nieuws 329 x bekeken 1 reactie

FrieslandCampina verliest puddinggeschil

Utrecht - Zuivelonderneming De Natuurhoeve maakt geen inbreuk op het beschermde beeldmerk van het Mona-toetje. De totaalindruk van de door De Natuurhoeve geproduceerde pudding is totaal anders. Dat heeft de rechtbank in Utrecht bepaald.

FrieslandCampina, producent van de Mona-toetjes, heeft met deze uitspraak het tegen De Natuurhoeve aangespannen kort geding verloren. De zuivelgigant is van mening dat De Natuurhoeve inbreuk maakt op het aan FrieslandCampina toekomende exclusieve recht op de door haar gedeponeerde en ingeschreven vormmerken. Daardoor zou er verwarring ontstaan bij klanten.

De rechter is het duidelijk niet met FrieslandCampina eens. De rechtbank vindt wat betreft het Mona-toetje de rode afdekfolie met daarop de letters MONA, de van de onderkant tot de bovenkant doorlopende ribbels en de gele pudding met rode sauslaag de meest onderscheidende en dominerende bestandsdelen. Die bestandsdelen domineren volgens de rechter niet op de verpakkingen van De Natuurhoeve. De verpakkingen van De Natuurhoeve hebben een veelkleurig bedrukt afdekfolie en rondom op de bekers een brede veelkleurige bedrukte band, waardoor de ribbels halverwege de beker ophouden en de verhouding tussen pudding en saus visueel anders oogt. De totaalindruk is daarom volgens de rechtbank geheel anders. Daarbij zou FrieslandCampina geen vormmerken zonder grafische elementen hebben gedeponeerd.

Als verliezende partij draait FrieslandCampina voor de kosten op. De Natuurhoeve ontvangt een bedrag van ruim 58.000 euro.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Hahaha, RFC

Of registreer je om te kunnen reageren.