Rundveehouderij

Nieuws 184 x bekeken

FrieslandCampina haalt rietjes uit de schappen

Amersfoort - FrieslandCampina heeft zogenoemde super slurper rietjes uit de schappen laten halen.

De rietjes zijn gratis geleverd bij Fristi six-packs in Nederland. Consumenten wordt aangeraden de rietjes niet meer te gebruiken. Het transparante kunststof koppelstukje, dat is bevestigd aan het rietje, kan als het los raakt in de keel van een consument terecht komen.

Volgens een woordvoerder van de onderneming hebben zich nog geen ongelukken voorgedaan. De zuivelonderneming kwam in actie nadat er een klacht was ingediend bij de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA). De fabrikant van de rietjes had FrieslandCampina volgens de woordvoerder in een rapport verzekerd dat de rietjes veilig waren.

Na de klacht bij de VWA heeft de zuivelonderneming een eigen testrapport laten opstellen, waaruit blijkt dat de rietjes inderdaad een risico kunnen vormen. Uit voorzorg heeft FrieslandCampina Benelux besloten de rietjes uit de verkoop te halen.

Of registreer je om te kunnen reageren.