Rundveehouderij

Nieuws 3 reacties

FrieslandCampina feliciteert Spierings met benoeming

Amersfoort – FrieslandCampina feliciteert Theo Spierings met zijn nieuwe functie als directievoorzitter van zuivelonderneming Fonterra. Spierings nam in 2009, als directielid, afscheid van FrieslandCampina.

”We hebben een goede relatie met Fonterra, en hopen dit ook na de aanstelling van Spierings voort te kunnen zetten”, aldus een woordvoerder. Hij wijst nadrukkelijk op de samenwerking tussen beide ondernemingen, en minder op het concurrentie-aspect.  ”We werken samen in onze joint venture DMV Fonterra Excipients, voor de productie van farmaceutische draagstoffen. Daarnaast zijn we een belangrijke afnemer van melkpoeder van Fonterra voor onze vestigingen in Azië.”

Spierings zou niet vanwege een conflict bij FrieslandCampina zijn vertrokken. ”Bij de fusieonderhandelingen is al afgesproken dat er de nieuwe directievoorzitter buiten Friesland Foods en Campina zou worden gezocht.”

Spiering gaf in 2009 aan zijn carrière buiten FrieslandCampina voort te willen zetten. Volgens de woordvoerder was er sprake van een concurrentiebeding, maar is de termijn van het beding inmiddels verlopen.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Ondanks dat het concurentiebeding is verlopen, zou Spiering het zelf niet moeten willen om boeren die jaren zijn (giga) salaris hebben betaald waarbij hij veel ervaring heeft op mogen doen,om die boeren vanaf de andere kant van de wereld te gaan beconcuren. Het is jammer dat hij dat zelf niet inziet en zijn carriere voortzet buiten de zuivel.

 • no-profile-image

  @stee: wat een trieste reactie!
  Als die man goed is in zijn werk, is het alleen maar goed dat hij binnen de sector blijft werken, ook al is het voor collega-melkveehouders aan de andere kant van de wereld. De wereld is groot genoeg voor beiden. Kan hij er voor zorgen dat er geld de sector in komt door goed te verkopen.

  Wie weet kan hij dan over een jaar of 5 terugkomen zodat Nederland kan profiteren van de kennis en ervaring die hij met zijn nieuwe giga-salaris op kosten van die andere boeren heeft op mogen doen.
  Nee, dat doen we dan niet, want dat is niet sjiek. Wij willen alleen restjes uit andere sectoren, hè Stee? Liefst van die goedkope: kost niets en dan heb je....

 • no-profile-image

  Ja klopt,het is triest wat Spiering doet.Als hij zijn ervaring/kennis inzet voor collega melkveehouders met een(veel)lagere kostprijs dan in Nederland, dan is dat voor de prijsvorming hier nadelig.

Of registreer je om te kunnen reageren.