Rundveehouderij

Nieuws

Fonterra kiest voor zeer ervaren bestuurder

Auckland - Theo Spierings beschikt over een schat aan ervaring wat betreft het managen van een zuivelondernemingen in Azië, Latijns Amerika, Afrika, het Midden-Oosten en Europa. Daarnaast respecteert hij onze coöperatieve-structuur, en de rol van de leden-melkveehouders. Huidig directie-voorzitter van Fonterra, Andrew Ferrier, is duidelijk enthousiast over de persoon die hem op 26 september dit jaar gaat opvolgen.

De ervaring die Spierings (46) bij FrieslandCampina (en haar rechtsvoorgangers) sinds 1986 heeft opgedaan maakt hem voor de Nieuw-Zeelandse zuivelgigant de ideale opvolger van Ferrier. Spierings geeft aan zich vereerd te voelen voor het feit dat Fonterra hem gevraagd heeft de onderneming het volgende decennium in te leiden. Aangezien de coöperatie al sterk presteert ziet hij het als zijn taak om te zorgen voor toegevoegde waarde. Op welke manier hij dat wil realiseren is nog niet duidelijk.

Spierings was onder meer waarnemend directievoorzitter bij Friesland Foods, en was voorzitter van het Fusieteam FrieslandCampina. Al voor de fusie was duidelijk dat hij geen kans maakte op de hoogste positie bij FrieslandCampina. Besloten was een directievoorzitter buiten Friesland Foods en Campina te zoeken. Spierings kreeg wel een plek in de nieuwe directie van FrieslandCampina, maar besloot samen met directielid Andé Boudewijns in 2009 te vertrekken. Ze lieten weten hun carrière buiten FrieslandCampina voort te willen zetten. Nu krijgt Spierings de gelegenheid om zijn ambitie te realiseren. Boudewijns is helaas afgelopen week na een kort ziekbed op 56 jarige leeftijd overleden.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.