Rundveehouderij

Nieuws 191 x bekeken

Deense melkveestapel groeit licht

Kopenhagen - De Deense melkveestapel vertoont weer enige groei.

Het aantal melkkoeien was per 30 juni volgens de nieuwe inventarisatie van Danmarks Statistik (DST) 575.000. Dat zijn er 3.000 meer dan aan het eind van het eerste kwartaal van dit jaar. Ten opzichte van eind juni vorig jaar telden de statistici 0,2 procent ofwel 1.000 meer koeien. De uitbreiding van de melkveestapel gaat ten koste van de zoogkoeienstapel die in het tweede kwartaal ten opzichte van de eerste drie maanden 4.000 dieren inleverde (minus 1,8 procent). Ook heeft het te maken met de nieuwe quotumuitbreiding per 1 april.

Verreweg de meeste melkkoeien zijn gehuisvest in Jutland. Slechts 63.000 van de 575.000 staan op stal in de overige landsdelen ten oosten van de Kleine Belt.

Of registreer je om te kunnen reageren.