Rundveehouderij

Nieuws

DOC Kaas houdt melkprijs in juli gelijk

Hoogeveen – DOC Kaas maakt in juli met de melkprijs pas op de plaats.

Volgens de berekeningsmethode van Boerderij / agd.media komt het melkgeld bij een jaarleverantie van 800.000 kilo melk weer uit op € 36,69 exclusief btw per 100 kilo. Voor de derde opeenvolgende maal is de vetprijs van DOC Kaas vastgesteld op € 3,22 per kilo en is de eiwitprijs weer € 7,22 per kilo. DOC Kaas meldt dat er wat betreft de marktsituatie ten opzichte van juni weinig is veranderd. De zuivelonderneming spreekt over een aarzelende markt met druk op de prijzen.

Ten opzichte van een jaar geleden is de julimelkprijs van DOC Kaas € 4,47 hoger. Van de grote Nederlandse zuivelondernemingen is de uitbetaling van DOC Kaas voor eiwit het hoogst en voor vet het laagst.

Of registreer je om te kunnen reageren.