Rundveehouderij

Nieuws

Coöperatie Rouveen betaalt leden bijna € 36,50 uit

Rouveen – Rouveen Kaasspecialiteiten heeft de leden vorig jaar een totale melkprijs uitbetaald van bijna € 36,50 per 100 kilo, exclusief btw. Dit blijkt uit het jaarverslag over 2010. Rouveen is hiermee de beste uitbetaler onder de Nederlandse zuivelfabrieken.

Met genoemde melkprijs ontvangen de leden bijna 7 euro per 100 kilo meer dan over het jaar ervoor. De contante melkprijs steeg van € 29,40 exclusief btw naar € 35,51. Daarbovenop profiteerden ze nog van een vrijval uit de ledenreserve van bijna 95 cent exclusief btw, die er in 2009 niet was.

Het totale voorschot bedroeg vorig jaar € 30,35 exclusief btw. Daarbovenop kwamen een nabetaling van € 3,07 en een totaal aan toeslagen (kwaliteit, weidemelk etc.) van € 2,09.

Rouveen Kaasspecialiteiten hanteert een weidegangpremie van 0,25 cent per 100 kilo. Deze premie bestaat al vijf jaar. Dit najaar wil de coöperatie de interesse voor weidegang opnieuw stimuleren. Dit gebeurt in het kader van een duurzaamheidsproject.

Of registreer je om te kunnen reageren.