Rundveehouderij

Nieuws 286 x bekeken

Britse Wiseman gaat melkprijs verhogen

Glasgow – Het Britse zuivelbedrijf Robert Wiseman gaat de melkprijs komende herfst verhogen. Wiseman signaleert dat kaasfabrikanten steeds meer betalen voor rauwe melk en wil met een hogere melkprijs de levering van voldoende melk gedurende de winterperiode veilig stellen.

Dat stelde bestuursvoorzitter Robert Wiseman tijdens de algemene aandeelhoudersvergadering. ’’We realiseren ons dat de algemene economische omstandigheden problemen voor al onze klanten blijven veroorzaken maar we moeten er voor zorgen dat we een duurzame melkaanvoer die overeenkomt met hun vraag op langere termijn kunnen garanderen.” Volgens Wiseman gaan de zaken de afgelopen weken zoals verwacht. Bovendien zullen de volumes binnenkort toenemen door een nieuw contract met de Co-op winkels. In dat kader wordt een afzonderlijke groep melkleveranciers gevormd, de Cooperative Dairy Group, waaraan ongeveer 240 Wiseman-producenten kunnen deelnemen.

Of registreer je om te kunnen reageren.