Rundveehouderij

Nieuws

Bauernverband: verbod melkprijsvergelijking onaanvaardbaar

Berlijn – Het Bauernverband uit hevige kriek op het verbod van de Duitse kartelbewaker op gedetailleerde melkprijsvergelijkingen. Volgens de boerenfederatie is dat verbod onaanvaardbaar.

”Aleen melkprijsvergelijkingen op verwerkersniveau, dat wil zeggen met de namen van de melkverwerkers erbij, zijn zinvol voor de veehouders. Zonder deze informatie geeft een vergelijking van de actuele prijzen geen nieuwe inzicht. Tevens is het verbod van het Bundeskartellamt in tegenspraak met het streven van de Europese Commissie en de High-Level Group Melk om de transparantie te vergroten”, verklaart algemeen secretaris Helmut Born van het Bauernverband.

Het Bundeskartellamt daarentegen blijkt de zuivelmarkt nu al veel te transparant te vinden. Melkprijsvergelijkingen mogen daarom voortaan alleen worden opgesteld als de prijsinformatie minstens zes maanden oud is. Recentere vergelijkingen mogen wel, maar dan alleen als de prijzen niet kunnen worden herleid tot bepaalde verwerkers. Deze moeten anoniem blijven, zo besliste de kartelbewaker.

Of registreer je om te kunnen reageren.