Rundveehouderij

Nieuws 166 x bekeken

Amerikaans melkveebedrijf onderzocht op uitstoot broeikasgas

Boise – Onderzoekers van het Amerikaanse Ministerie van Landbouw (USDA) hebben voor het eerst gegevens verzameld van een groot melkveebedrijf op het gebied van uitstoot van broeikasgassen.

Het project duurde een jaar, en heeft de totale uitstoot vam ammoniak, CO2, methaan en lachgas onderzocht op een melkveebedrijf met 10.000 koeien in Zuid-Idaho. Ook werd de windsnelheid, windrichting en temperatuur meerdere dagen per maand gemeten.

De onderzoekers concludeerde dat per dag het bedrijf 1.625 kilo ammoniak, 15.042 kilogram methaan en 186 kilogram lachgas werd geproduceerd. In de lenteperiode werd het overgrote deel van de emissie in de buitenloop opgewekt: 78 procent van de totale ammoniakuitstoot, 57 procent van de lachgas en 74 procent van het totale methaan.

In de buitenloop bleken de emissies lager in de avond en in de ochtend. Emissies uit de afvalwaterbassins en de composthoop waren ook lager in de avond en ochtend.

Of registreer je om te kunnen reageren.