Rundveehouderij

Nieuws

Zuivelconcern DMK opent kantoor in China

Everswinkel/Bremen - Zuivelconcern DMK opent eind dit jaar een kantoor in China.

Dat heeft de Duitse marktleider vandaag aangekondigd. Met een vertegenwoordiging in China wil het concern het contact met de handel ter plaatse en met andere distributiekanalen intensiveren. China behoort volgens DMK tot de landen die op de middellange termijn niet in staat zijn om met de eigen productie in de binnenlandse te vraag te voorzien. ”Die markten willen we niet aan onze concurrenten overlaten. Zo denken onze leveranciers er ook over,” licht DMK-directievoorzitter Josef Schwaiger toe. De opening van een kantoor in China is dan ook een eerste stap om de afzet op derde markten in het algemeen doelbewust verder uit te bouwen. Schwaiger: ”Buiten Europa stijgt de vraag naar melkproducten, terwijl deze in Europa en Duitsland stagneert, hoewel de melkplas groeit.”

DMK draait sinds de effectief geworden fusie van Nordmilch en Humana Milchunion per 1 mei jongstleden volgens een mededeling van het management goed. ”We liggen geheel op schema en kunnen ons goed handhaven op de markt,” aldus het oordeel van financieel directeur Volkmar Taucher. ”Onafhankelijk van de te verwachten positieve markteffecten gaan we ervan uit, dat we al in het eerste jaar besparingen van tweecijferige miljoenenbedragen kunnen realiseren.”

DMK komt met deze uitlatingen aan de vooravond van de ledenraadsvergaderingen van de fusiecoöperaties. Nordmilch en Humana blijven als coöperatieve leveranciersverenigingen naast elkaar bestaan. Beide verenigingen samen tellen 11.000 melkveehouders en zijn de formele eigenaars van DMK.

Of registreer je om te kunnen reageren.