Rundveehouderij

Nieuws

Vreugdenhil Groep verbetert omzet en resultaat 2010

Voorthuizen – De Vreugdenhil Groep, eigenaar van onder meer Nemelco, heeft het nettoresultaat over 2010 verbeterd van 20,5 naar 23,7 miljoen euro.

Dit blijkt uit het onlangs gedeponeerde jaarverslag van de onderneming. De omzet steeg sterk van 351,5 naar 457 miljoen euro. Dit komt vooral door de sterk gestegen melkprijzen in het voorbije jaar.

Uit de gepresenteerde cijfers komt naar voren dat de ontwikkeling van de marge vorig jaar niet helemaal gelijke tred hield met die van de omzet. De marge daalde van 5,8 naar 5,2 procent.

Door de goede gang van zaken in het algemeen kon ondertussen wel de solvabiliteit verder worden verhoogd. Die ging van 61 naar 67 procent van het balanstotaal.

Om beter in te spelen op marktontwikkelingen, kosten te beperken en een groter deel van het productieproces in eigen hand te houden, is vorig jaar geïnvesteerd in een nieuwe verpakkingslijn voor melkpoeder. Daarmee kan poeder ook in kleine consumentenverpakkingen (zakjes) worden aangeboden. Verder zijn nieuwe opslagloodsen gebouwd. Bij het bedrijf is nog meer de nadruk komen te liggen op de productie van melkpoeders. Van de omzet komt ruim een derde uit Azië en het Midden-Oosten, een derde uit Europa en 27 procent uit Afrika.

Of registreer je om te kunnen reageren.