Rundveehouderij

Nieuws 288 x bekeken

Vraag naar ledenobligaties ver boven aanbod

Amersfoort – De vraag naar ledenobligaties-vrij bij FrieslandCampina overtreft al enige tijd het aanbod. Het tekent de verbeterde kaspositie.

Afgelopen vrijdag legden leden en oud-leden kooporders in voor een recordaantal van 296.448 ledenobligaties-vrij, maar konden slecht 27.221 ledenobligaties worden verhandeld.

Reden is dat leden niet meer obligaties-vrij aanboden en Rabobank Nederland sinds eind vorig jaar ook geen obligaties-vrij meer in portefeuille heeft om te verkopen. Gevolg is dat vrijdag 22 van de 229 kooporders niet konden worden uitgevoerd. Het verhandelde aantal obligaties is ongeveer 0,4 procent van het totale aantal uitstaande ledenobligaties-vrij (ruim 7,2 miljoen stuks).

Leden en oud-leden van FrieslandCampina kunnen ledenobligaties-vrij in hun bezit hebben en op de interne markt bijkopen en verkopen. Deze ledenobligaties-vrij behoren tot het eigen vermogen van Koninklijke FrieslandCampina N.V. Er rust op ledenobligaties-vrij geen stemrecht.

Houders van ledenobligaties-vrij ontvangen een rente die overeenkomt met een zesmaandelijkse Euribor plus 3,0 procent. Deze rente wordt twee keer per jaar vastgesteld en is nu 4,705 procent.

Of registreer je om te kunnen reageren.