Rundveehouderij

Nieuws 212 x bekeken

Theo Müller legt management in handen van fusiepartner Heiner Kamps

Fischach-Aretsried - Zuivelconcern Müller en voedings- en horecagroep HK Food komen beide onder één directionele leiding, namelijk van HK Food-chef Heiner Kamps. Dat meldt het Duitse zakenblad Lebensmittelzeitung.

Müller – de grootste private zuivelaar van Duitsland – is sinds eind vorig jaar meerderheidsaandeelhouder in HK Food. Theo Müller, topman en grootaandeelhouder van Müller, neemt met zoon Stefan Müller eveneens plaats in het topmanagement. De gebundelde ondernemingen draaien een omzet van 3,3 miljard euro met 14.000 medewerkers. Müller alleen draait een omzet van 2,2 miljard euro. HK Food, met het hoofdkantoor in Düsseldorf, omvat onder meer de visrestaurantketen Nordsee en is verder ook actief in de delicatessenbranche. Müller is van oorsprong een Beierse zuivelfabrikant, maar is nu zowel nationaal als internationaal actief in de melkverwerking en –handel. De grootste Müller-zuivelfabriek (Sachsenmilch) staat in het Saksische Leppersdorf.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.