Rundveehouderij

Nieuws

Tegenvallende Zweedse markt noopt Arla tot besparingen

Stockholm - De afzet van Arla op de Zweedse thuismarkt verloopt teleurstellend en noopt tot besparing op de kosten.

Die boodschap brengt het zuivelconcern gisteren in zijn leveranciersnieuwsbrief. De afzetproblemen doen zich voor in de segmenten kaas, melk en biologische producten. Tevens staat de zuivelmarkt onder druk door de groei van de huismerken van de grootgrutters. Volgens Arla's Zweden-chef Christer Åberg hebben de concurrenten echter nog meer te lijden van de tegenvallende koopbereidheid van de consument dan Arla zelf. "De besparingen moeten er mede aan bijdragen dat Zweden een stabiele en rendabele kernmarkt blijft voor het concern,: legt hij uit.

De besparingen moeten 5,5 miljoen euro opleveren en treffen ondermeer de budgetten voor reizen, conferenties, opleiding en informatietechnologie, zo is vermeld in de nieuwsbrief.

Of registreer je om te kunnen reageren.