Rundveehouderij

Nieuws

Ruwvoer wordt nijpend probleem in Duitsland

Berlijn - De droogte begint voor de ruwvoerteelt in delen van Duitsland een nijpend probleem te worden. De regen van de afgelopen dagen heeft geen verlichting gebracht.

Volgens het Bauernverband was het hooguit ee druppel op een gloeiende plaat. In het westen en zuidwesten was de regen bovendien zo heftig dat het water op de extreem uitgedroogde grond afketste en weer is afgevloeid zonder daarin doorgedrongen te zijn.

De problemen manifesteren zich voorts vooral in de middelgebergtes, waar in veel gevallen de eerste grassnee helemaal is uitgevallen. In het midden en en oosten van het land worden de wintergerstbestanden noodrijp, wat inhoudt dat er geen korrels worden gevormd. De snijmaisteelt kan daarentegen nog goed komen, mits er voldoende neerslag valt.

Of registreer je om te kunnen reageren.