Rundveehouderij

Nieuws 224 x bekeken

Puddingoorlog om ribbeltjesvorm

Utrecht – Was de ribbeltjesvorm er al voór het Monatoetje of was het het Monatoetje dat pudding in het collectieve geheugen vastzette als een product met een ribbeltjesvorm?

Daar draait de puddingoorlog om die gigant FrieslandCampina ontketende tegen dwerg De Natuurhoeve in Benschop. Woensdag dient een kort geding over de zaak.

FrieslandCampina zegt veel last te hebben van de concurrentie door De Natuurhoeve. Dit bedrijf produceert sinds 2009 puddinkjes onder huismerk voor Albert Heijn, Lidl en andere supermarkten. De supers kwamen bij De Natuurhoeve uit omdat het toenmalige Campina geen huismerkpuddinkjes wilde produceren, zoals voor veel andere (zuivel)producten wel gebeurt. De Natuurhoeve wilde wel met de supers in zee gaan, maar gebruikte puddingbakjes met een afwijkende vormgeving. Met ribbels en bogen, zoals vaker bij puddingen, maar anders dan Mona gebruikt.

Toch vindt FrieslandCampina dat De Natuurhoeve inbreuk maakt op een beschermd beeldmerk en moet stoppen. Vorig jaar is het Mona-beeldmerk geregistreerd. Nu vindt FrieslandCampina het tijd voor actie.

Of registreer je om te kunnen reageren.