Rundveehouderij

Nieuws 238 x bekeken 1 reactie

Provincie Limburg investeert in duurzame stallen

Maastricht – De Provincie Limburg stelt veehouders 1,88 miljoen euro subsidie beschikbaar om stallen nog verder te verbeteren dan de wettelijke eisen op het gebied van dierwelzijn, diergezondheid en milieu.

De extra bijdrage vloeit voort uit het vorig jaar gesloten Verdrag van Roermond, waarin Limburg ambieert de meest duurzame veehouderijprovincie van het land te worden.

De afgelopen twee jaar is al voor veertig miljoen euro subsidie aan het verbeteren van stallen besteed. Elke boer kan maximaal 250.000 euro krijgen. Bedrijven die binnen drie kilometer van Natura 2000-gebieden liggen, krijgen voorrang. De regeling gaat op 1 juli in.

Eén reactie

  • no-profile-image

    F Köhlen

    Ik ben met wel zijn koijnen bezich onder andere groepshuisvesting voedsters, waar ik EEN STER op heb.

Of registreer je om te kunnen reageren.