Rundveehouderij

Nieuws

Productie gecondenseerde melk flink gegroeid

Zoetermeer – De Nederlandse productie van gecondenseerde melk steeg in de eerste vier maanden van 2011 substantieel ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, met 16,2 procent naar een hoeveelheid van 119,8 miljoen kilo.

In de eerste vier maanden van 2011 heeft de industrie verder 251,6 miljoen kg kaas geproduceerd, dat is 1,6 procent meer dan in de eerste vier maanden van 2010. Voor boter kwam de productie uit op 42 miljoen kilo (min 13 procent), voor volle melkpoeder 45,1 miljoen kilo (min 3 procent) en voor mager melkpoeder op 20,2 miljoen kilo (min 10,2 procent).

In april was de productie van gecondenseerde 31,4 miljoen kilo. De zuivelproductie heeft zich in deze maand verschillend ontwikkeld. Er is ten opzichte van maart minder kaas, boter en volle melkpoeder geproduceerd en meer mager melk poeder en gecondenseerde melk. Dit past ook bij de melkaanvoer, die in april in volume weliswaar 0,9 procent hoger was, maar vanwege een lager vetpercentage (4,395 in april tegen 4,520 in maart) minder kilo’s vet opleverde.

Of registreer je om te kunnen reageren.