Rundveehouderij

Nieuws 518 x bekeken

Producenten stalgordijnen spannen kortgeding aan

Vorden – Vijf producenten van stalgordijnen hebben een kortgeding aangespannen tegen de Arbeidsinspectie. De ondernemingen zijn het niet eens met de gestelde termijn waarop automatische stalgordijnen moeten voldoen aan de wettelijke eisen.

De Arbeidsinspectie besloot tot de maatregel naar aanleiding van een tweede ongeval met een automatisch stalgordijn waarbij een kind om het leven kwam.

Als voor 1 juli niet aan de eis van de Arbeidsinspectie is voldaan, moeten de leveranciers volgens Isidoor Verwaijen van gordijnproducent Ato-Agro de gordijnsystemen terugnemen. Zowel praktisch als juridisch gezien is dat volgens hem niet mogelijk. Ook het aanpassen van de systemen voor 1 juli is volgens hem en zijn collega’s onmogelijk.

Het zou landelijk gezien gaan om duizenden systemen. ”We willen er alles aan doen om de systemen veilig te maken, maar de gestelde termijn is niet haalbaar. Daarom hebben we samen met een aantal collega’s een kortgeding aangespannen tegen de Arbeidsinspectie. We willen de mogelijkheid om systemen stil te leggen en een verplaatsing van de deadline naar nader te bepalen datum.”

Ato-Agro spant het kortgeding aan samen met de producenten Wildeboer, Greutink, Oostra en Boon Agrosystems.

Of registreer je om te kunnen reageren.