Rundveehouderij

Nieuws

Nogmaals uitstel overname Allgäuland door Arla

Wangen – De besluitvorming over de overname van de Beierse zuivelaar Allgäuland door Arla Foods is nogmaals uitgesteld.De leveranciers van Allgäuland komen op zijn vroegst in augustus bij elkaar om de plannen definitief te beoordelen.

Aanvankelijk hadden de onderhandelingen tussen de partijen deze maand moeten zijn afgerond en de definitieve besluitvorming in juli.

Lastige hinderpaal is nog steeds de schuldenlast van het Beierse bedrijf. Van de kredietgevende banken worden concessies gevraagd, maar zij stribbelen tegen. Daarnaast is het overleg over de contracten met de leveranciers nog niet tot een goed einde gebracht. De leveranciers van Allgäuland mikken op een melkprijs die is gebaseerd op een gemiddelde van de melkprijzen in Beieren en Baden-Württemberg plus de gangbare toeslagen. De contracten moeten een looptijd krijgen van twee jaar.

Of registreer je om te kunnen reageren.