Rundveehouderij

Nieuws 192 x bekeken

Nieuw-Zeeland hekelt protectionisme VS

Wellington – De Nieuw-Zeelandse minister van handel, Tim Groser, hekelt de protectionistische houding van de Amerikanen wat betreft hun zuivelindustrie.

Dat meldt de New Zealand Herald.

Volgens Groser zou het goed zijn als Verenigde Staten afstappen van hun defensieve handelsbeleid. Hij maakte zijn opmerkingen tijdens de onderhandelingsbijeenkomst voor de totstandkoming van een vrijhandelsovereenkomst tussen landen rondom de Stille Oceaan, de zogenoemde Trans Pacific Partnership.

”Wij hebben niet eens de capaciteit om de Amerikaanse markt te overspoelen met onze melk”, aldus Groser. Volgens de handelsminister is Nieuw-Zeeland met een melkproductie van 2,5 procent van de wereldproductie slechts een kleine speler op de markt. Hoewel Nieuw-Zeeland wel eens het Saoedi-Arabië van de melk wordt genoemd, zou het volgens hem toepasselijker zijn om Nieuw-Zeeland het Algerije van de melk te noemen. Algerije produceert ongeveer 2,5 procent van de wereldwijd geproduceerde olie.

Of registreer je om te kunnen reageren.