Rundveehouderij

Nieuws

NZO wil stem laten horen in publieke debat

Zoetermeer - De Nederlandse Zuivel Organisatie (NZO) wil zich de komende jaren sterker mengen in het publieke debat. De communicatie met de overheid, politiek en maatschappelijke organisaties wordt opgevoerd. Dat staat in het jaarverslag 2010 van de brancheorganisatie voor de zuivelindustrie.

Volgens een woordvoerder moet het voornemen niet worden gelezen als een motie van wantrouwen jegens de belangenorganisatie voor boeren en tuinders, de LTO, of het Productschap Zuivel. “De publieke opinie neemt in belang toe. Er is continue aandacht voor zaken als dierenwelzijn en duurzaamheid en ook bedrijven zelf moeten daarover nadenken, informeren en ketensamenwerking zoeken.”

Waar de zuivelbranche anders dan de intensieve veehouderij in het verleden nauwelijks op de korrel werd genomen door actiegroepen, is dat nu anders, aldus de NZO. Er is met name veel aandacht voor het aantal koeien dat voortdurend op stal wordt gehouden.

Of registreer je om te kunnen reageren.