Rundveehouderij

Nieuws 250 x bekeken

Melkveehouderij blijft achter in ontwikkeling duurzame stallen

Den Haag - De melkveehouderij loopt achter in de invoering van integraal duurzame stallen ten opzichte van de pluimveehouderij en de varkenshouderij. 

Dat blijkt uit cijfers van het landbouweconomisch instituut LEI. 2,3 procent van de stallen in de melkveehouderij is integraal duurzaam, terwijl in de varkenshouderij 5,1 procent van de stallen integraal duurzaam is. In de pluimveehouderij is inmiddels 8,6 procent van de stallen integraal duurzaam.

Voormalig minister van landbouw Gerda Verburg stelde voor 2011 het doel van 5 procent duurzame stallen. Op dit moment is 3,4 procent van de stallen duurzaam. Als alle in aanbouw zijnde duurzame stallen dit jaar worden gerealiseerd, klimt dit naar ongeveer 4,7 procent.

Of registreer je om te kunnen reageren.