Rundveehouderij

Nieuws 213 x bekeken

‘Melkprijs boven de 32 eurocent verwacht’

Wageningen – De gemiddelde melkprijs tot en met 2016 wordt ingeschat op € 32,50 per 100 kilo exclusief btw, bij 4,4 procent vet en 3,5 procent eiwit. Dat is gebleken tijden het overleg prijsindicaties melkveehouderij.

Tijdens dit overleg worden uitgangspunten en normen voor saldobepalende posten van de bedrijfsbegroting op de middellange termijn vastgesteld.

Aan dit overleg nemen onder meer deskundigen afkomstig uit de financiële sector, belangenorganisaties en Wageningen UR deel. Het gaat om alle contante uitkeringen die tot uiting komen in de kasstroom van een melkveebedrijf.

De gemiddelde opbrengst van een stierkalf op de middellange termijn wordt geschat op 105 euro. Een vaarkalf levert 55 euro op. Voor een drachtige pink van 2 jaar moet naar verwachting 1050 euro worden neergelegd. Een slachtkoe van p2-kwaliteit levert 415 euro op terwijl een gemiddelde slachtkoe uitkomt op 500 euro.

De ingeschatte prijzen voor de middellange termijn voor standaardbrok, eiwitrijke brok en zeer eiwitrijke brok zijn afgerond ingeschat op respectievelijk € 17, € 19,50 en € 24,50 per 100 kilo exclusief btw. De middellange termijn maisprijs is ingeschat op 39 euro per ton product exclusief btw.

Of registreer je om te kunnen reageren.