Rundveehouderij

Nieuws

Meer tijd voor erkenningsaanvraag fokkerijorganisaties

Zoetermeer – De meer dan zeventig erkende Nederlandse fokkerijorganisaties en stamboeken krijgen drie maanden extra de tijd om een nieuwe erkenning aan te vragen. Een nieuwe erkenning is nodig om er nieuwe regelgeving is gekomen, waar alle organisaties aan moeten voldoen.

Uit een informatiebijeenkomst van het Productschap Vee en Vlees (PVV) bleek onlangs dat niet alle fokkerij-organisaties die erkend willen blijven hun aanvraag vóór 1 oktober van dit jaar afgerond kunnen hebben.

Als eerste tegemoetkoming aan de fokkers heeft het PVV al aangekondigd dat alle huidige erkenningen worden verlengd tot 1 januari 2012 en niet zullen vervallen per 1 oktober 2011, zoals in eerste instantie vermeld.

Wil een organisatie geen erkenning meer aanvragen: dan hoeft deze niets te doen; per 1 januari 2012 vervalt automatisch de erkenning. Wil een organisatie na 31 december 2011 erkend blijven, dan dient die zo spoedig mogelijk een volledige en juiste erkenningsaanvraag in.

Sinds 8 mei 2011 gelden aangepaste regels voor de erkenning van fokkerijorganisaties en stamboeken. De fokkerijregelgeving is in 2010 door het Productschap Vee en Vlees aangepast aan de huidige tijd. Daarbij is erkende fokkerijorganisaties ook meer duidelijkheid gegeven over hun rechten, plichten en verantwoordelijkheden. De regels gelden voor de huidige erkende fokkerijorganisaties en ook voor organisaties die niet erkend zijn, maar wel erkend willen worden.

Of registreer je om te kunnen reageren.