Rundveehouderij

Nieuws

Mageremelkpoeder duikelt op Fonterra-veiling

Auckland – De prijzen voor mageremelkpoeder zijn met gemiddeld 7,1 procent gedaald op de woensdag gehouden internetveiling van Fonterra.

Ook de prijzen voor boterolie en kaas-eiwitten zijn gedaald. Enkel de prijzen voor vollemelkpoeder gingen licht omhoog. Gevolg was dat het gemiddelde prijspeil van deze veiling 2,6 procent lager lag dan dat van twee weken geleden. Wel steeg de hoeveelheid verkocht product naar ruim 19.000 ton.

Vooral mageremelkpoeder voor levering in september en oktober werd tegen fors lagere prijzen verkocht. Voor dit product daalden de prijzen met 9,1 procent naar gemiddeld 4088 US dollar (€ 2.860) per ton. Dit zijn overigens prijzen die nog royaal hoger zijn dan de Europese.

De prijzen voor vollemelkpoeder stegen met gemiddeld 2,6 procent naar 3.888 dollar per ton (€ 2.720). Vollemelkpoeder voor levering vanaf december steeg het meest in prijs. Die werd 3,9 procent duurder.

Of registreer je om te kunnen reageren.