Rundveehouderij

Nieuws 202 x bekeken

Lactalis kan macht bij Parmalat nu al pakken

Parma – Het Franse kaas- en zuivelbedrijf Lactalis kan dinsdag, tijdens de algemene aandeelhoudersvergadering, al de macht in handen krijgen bij de Italiaanse collega Parmalat.

Lactalis kan van haar bestaande belang van 29 procent gebruik maken om negen van de elf leden van de Raad van Bestuur verkozen te krijgen.

Lactalis heeft weliswaar tot 8 juli een openbaar bod lopen op de rest van de aandelen van Parmalat maar hoeft niet te wachten of dat bod slaagt om het Italiaanse bedrijf in feite al in handen te krijgen. Dat komt doordat die andere aandelen verdeeld zijn over een groot aantal institutionele aandeelhouders terwijl Lactalis met haar belang verreweg het grootste blok vertegenwoordigt.

Parmalat houdt morgen de aandeelhoudersvergadering die eerst voor april gepland stond maar werd uitgesteld vanwege de toenadering door het Franse concern. De daadwerkelijke overname, die naar verwachting niet meer op problemen zal stuiten, zal leiden tot de vorming van het grootste zuivelbedrijf ter wereld met een totale omzet van zo’n 14 miljard euro.

Of registreer je om te kunnen reageren.