Rundveehouderij

Nieuws 536 x bekeken

FrieslandCampina kiest nieuwe bestuursleden

Amersfoort - De melkveehouders Sjoerd Galema (48), en Hans Stöcker (47) zijn door de ledenraad van FrieslandCampina benoemd tot lid van het bestuur van de coöperatie. Daarmee zijn ze tegelijk ook lid van de raad van commissarissen van de zuivelonderneming.

Galema en Stöcker vervullen per 14 december 2011 de vacatures die gaan ontstaan door het vertrek van Jorrit Jorritsma en Kees Wantenaar. Zij hebben hun bestuurstermijn er op zitten en zijn niet hernoembaar.

Galema heeft samen met zijn echtgenote een melkveebedrijf in het Friese Hartwerd. Hij bekleedde eerder diverse bestuurlijke functies in de melkveehouderij. Sinds 2007 is Galema lid van Gedeputeerde Staten van de provincie Friesland. Hij zal binnen afzienbare tijd deze functie neerleggen.

Stöcker heeft een melkveebedrijf in Engelskirchen (Nordrhein-Westfalen). Momenteel is hij voorzitter van het district Rheinland/Bergisches Land van FrieslandCampina. Verder is hij momenteel voorzitter van de zuivelbranche-organisatie Landesvereinigung für die Milchwirtschaft Nordrhein-Westfalen.

Het is nog niet bekend wie de nieuwe voorzitter van zowel het bestuur als de raad van commissarissen gaat worden.

Of registreer je om te kunnen reageren.