Rundveehouderij

Nieuws

Ernstig ongeluk bij FrieslandCampina

Wolvega – Bij een ongeluk in een fabriek van zuivelconcern FrieslandCampina in het Friese Wolvega is in de nacht van woensdag op donderdag een medewerker zwaar gewond geraakt.

De man raakte bekneld tussen een machine-onderdeel en een stalen balk. Collega’s en hulpdiensten hebben de persoon bevrijd waarna hij in kritische toestand is vervoerd naar het academisch ziekenhuis in Groningen.
In de FrieslandCampina-fabriek in Wolvega wordt onder meer kaas gesneden en verpakt. De productie is de betreffende nacht stilgelegd.
Aanwezige medewerkers zijn opgevangen waarbij slachtofferhulp aanwezig was. Donderdagochtend is de productie weer opgestart. De productielijn waar het ongeval plaatshad, is buiten bedrijf gesteld. De Arbeidsinspectie is ingeschakeld.

Of registreer je om te kunnen reageren.