Rundveehouderij

Nieuws 188 x bekeken

Duitsland verwacht geen explosieve groei melkproductie

Grimbergen – Na afschaffing van de Europese melkquota verwachten we geen explosieve groei van de Duitse melkproductie. Dat zei Karl-Heinz Engel, voorzitter van de Duitse zuivelorganisatie MIV en directeur van zuivelonderneming Hochwald.

Hij sprak de Belgische zuivelindustrie toe tijdens haar jaarvergadering in Grimbergen. Engel liet ook weten dat bij zijn weten geen van de particuliere of coöperatieve zuivelondernemingen in Duitsland melk van vaste leveranciers gaat weigeren in verband met de afschaffing van het melkquota-systeem in 2015. De geleverde melk wordt gewoon verwerkt.

Hochwald is qua omzet de derde zuivelonderneming in Duitsland. In 2009 realiseerde het bedrijf een omzet van 1,9 miljard euro. Alleen de Müller groep (omzet 2,1 miljard) en DMK (7,1 miljard euro) behaalden in 2009 een hogere omzet.

Of registreer je om te kunnen reageren.