Rundveehouderij

Nieuws

Curator Lyempf: 6 miljoen voor ruim 200 schuldeisers

Zwolle - Curator Dignis Meulenberg heeft bijna 6 miljoen euro te verdelen uit de verkoop van het failliete Lyempf onder ruim 200 schuldeisers.

Dit blijkt uit stukken die de curator heeft gedeponeerd. De lijst met schuldeisers is nog niet definitief, maar is nu al goed voor zo’n 10 miljoen euro aan claims. Op de eerste rij komt de Belastingdienst, die een claim heeft ingediend van bijna 0,5 miljoen euro. Onder de concurrente schuldeisers is leverancierscoöperatie Flevomelk de voornaamste eiser. Die heeft nog bijna 6,3 miljoen euro tegoed van Lyempf. Noorderland Melk is ook een concurrente schuldeiser, maar stond nog niet op de lijst vermeld. Noorderland heeft naar verluid tegen de 3 miljoen tegoed van Lyempf.

Blijkens het faillissementsverslag heeft Hyproca Dairy in totaal 10 miljoen euro betaald voor de failliete boedel van Lyempf (inventaris en voorraden). Andere geïnteresseerde kopers van Lyempf werden volgens de curator door Hyproca en eigenaar van het onroerend goed Van der Valk buiten de deur gehouden door alvast een huurovereenkomst voor de grond af te sluiten, voorafgaand aan de verkoop van de boedel.

Of registreer je om te kunnen reageren.