Rundveehouderij

Nieuws 140 x bekeken

Bleker: ontwikkeling tussensegment is verantwoording bedrijfsleven

Den Haag - Het ontwikkelen van nieuwe vormen van diervriendelijker geproduceerde producten is de verantwoordelijkheid van het bedrijfsleven. Dat vindt staatssecretaris Henk Bleker van landbouw.

Via het convenant Marktontwikkeling Verduurzaaming Dierlijke Producten stelt het ministerie van landbouw tot 2011 budget beschikbaar voor de ontwikkeling van producten van het zogeheten tussensegement.

Kamerlid Esmee Wiegman (ChristenUnie) wil deze regeling wegens succes verlengen. Ze wil via de regeling met name kleinere initiatieven voor de ontwikkeling van innovatieve, duurzame en diervriendelijke producten stimuleren. Wiegman constateert dat de aandacht voor innovatie in de sector sterk gefocust wordt op de grote voedingsmiddelenindustrie.

Bleker zegt ook na 2011 budgetten beschikbaar te willen stellen voor innovatie. Budget voor haalbaarheidsstudies en marktonderzoek voor producten in het tussensegment wil Bleker niet meer beschikbaar stellen.  “Dat vinden wij een zaak voor het bedrijfsleven zelf.”

Of registreer je om te kunnen reageren.