Rundveehouderij

Nieuws 299 x bekeken

Bijzonder hoog gemiddelde op vaarzenveiling

Heino – Gemiddeld 10.775 euro voor 19 verkochte dieren. Dat is het resultaat van de tiende internetveiling van fokvee van Koole en Liebregts.

De veehandel spreekt van een bijzonder hoog prijsgemiddelde. Zes dieren brachten prijzen op van meer dan 10.000 euro.

Het duurst was vaars Anderstrup Roumare Roseann. Sunrise Holsteins uit Rutten betaalde er 30 mille voor. Opvallend was dat Roseann indertijd als 1e keus vaarskalf door Arno van Herpen uit Denemarken gekocht was.

Ven Dairy kocht OWN Loutime voor 25.000 euro. Een fokker uit Luxemburg betaalde 18.500 euro voor een eerste keus vaarskalf van Windbrook uit de populairste stiermoeder van Europa: Hol-Stiens Jazzstar van Henk & Esther van Benthem.

Of registreer je om te kunnen reageren.