Rundveehouderij

Nieuws

Beemster-kazen vallen in de prijzen

Westbeemster - Cono-kaasmakers heeft tijdens de jaarlijkse kaaskeuring van het Deutsche Landwirtschaft-Gesellschaft (DLG) elf prijzen in de wacht gesleept.

Hiermee scoort de onderneming naar eigen zeggen hoger dan ooit. Van de twaalf ingezonden Beemsterproducten werden zeven met de kwalificatie goed, en vier met de kwalificatie zilver bekroond. De DLG roept elk jaar onaangekondigd Europese kaasmakers op hun kazen voor een keuring aan te bieden.

De dienst voert jaarlijks 700 kaaskeuringen uit. De kazen worden beoordeeld op smaak, consistentie, geur en de buiten- en binnenkant. Ook wordt de samenstelling van de kazen onderzocht. Alleen kazen die op alle onderdelen hoog scoren komen in aanmerking voor een gouden DLG-kwalificatie.

Of registreer je om te kunnen reageren.