Rundveehouderij

Nieuws 1 reactie

Tweede Kamer tegen verbod op koudmerken

Den Haag - Rundveehouders mogen hun vee voorlopig blijven koudmerken. Dat blijkt na stemmingen in de Tweede Kamer.

Een motie van de Partij voor de Dieren, waarin werd gevraagd om het verbod op koudmerken alsnog per 1 juli van kracht te laten gaan, haalde geen meerderheid. De motie werd gesteund door de Partij voor de Dieren, SP, Groenlinks, D66 en PVV, maar behaalde daarmee geen meerderheid.

Bij koudmerken wordt door middel van vriesbranden een nummer op een koe aangebracht om de dieren te herkennen.

Eén reactie

  • no-profile-image

    boer Piet

    Ik ben hier heel blij mee: op ons melkveebedrijf werken we met meerdere mensen. Om zonder vergissingen te kunnen werken moeten we allemaal weten over welk dier we het hebben. Koudmerken levert een wezelijke bijdrage omdat de koe het nummer niet kan verliezen,en is het nummer is ook in de wei op grotere afstand te lezen.
    Groeten!

Of registreer je om te kunnen reageren.