Rundveehouderij

Nieuws

Stier Delta Olympic overleden

Arnhem - De stier Delta Olympic is overleden. "Een glansrijk leven is ten einde", zegt KI-organisatie CRV.

Olympic. CRV verkocht wereldwijd meer dan 1,4 miljoen rietjes in meer dan vijftig landen van deze
populaire stier.
Delta Olympic (Addison x Besne Buck) werd op 17 november 1999 geboren. Van hem zijn wereldwijd mer dan 1,4 miljoen spermarietjes verkocht. De stier scoorde hoog op de vererving van productie, exterieur en gezondheidseigenschappen zoals uiergezondheid en geboortegemak. Hij werd daarna immens populair in binnen- en buitenland.
In 2008 behaalde hij een internationale mijlpaal door in vier jaar tijd meer dan een miljoen doses sperma te verkopen.
Op zijn verzorgers maakte de stier veel indruk. Hij stond bij hen bekend als ‘zeer temperamentvol’ en een uitzonderlijk goede spermaproducent. Vanwege die goede spermaproductie leverde hij niet alleen conventioneel sperma, maar kon ook volop ingezet worden voor de productie van gesekst sperma (SiryX).
CRV heeft Delta Olympic hem als stiervader ingezet in het fokprogramma en inmiddels staan de eerste zonen Delta Morazan en Havep Nano al op de CRV-stierenkaart.

Of registreer je om te kunnen reageren.