Rundveehouderij

Nieuws 181 x bekeken

Sodiaal sluit twee fabrieken Entremont

Carhaix – De Franse agrarische coöperatie Sodiaal sluit twee fabrieken van kaasproducent Entremont. Dat gebeurt in het kader van de reorganisatie van Entremont na de overname door Sodiaal, die eerder dit jaar werd beklonken.

Bij de fabrieken werken ongeveer tweehonderd mensen die Sodiaal voor het overgrote deel elders hoopt te herplaatsen.

Entremont verkeerde voor de overname lange tijd in financiële problemen. De nieuwe eigenaar Sodiaal moet daarom ingrijpen en sluit een fabrieken in Carhaix en in Trébillet. De vestiging in Carhaix blijft wel melkpoeder produceren terwijl de productie van Trebillet wordt overgeheveld naar een nabijgelegen vestiging.
Sodiaal is na de overname de tweede melkverwerker in Frankrijk met een jaarlijkse inname van rond de vijf miljard liter. De melk wordt geleverd door 13.000 veehouders.

Of registreer je om te kunnen reageren.